Facebook pagina Kristy DressuurContact pagina Kristy Dressuur

Slide background
Slide background
Slide background

Kristy Dressuur - training, instructie en fokkerij

Petty Vos

Ik zal me even voorstellen; ik ben Petty Vos. Op 15 september 1981 werd ik in Bruchem geboren. We wonen in een vrijstaand huis met stallen, een rijbak en weiden voor de paarden. Mijn ouders en zussen hebben vroeger ook paard gereden. Zo kreeg ik op mijn 6e mijn eerste eigen pony Toby. Toby was de allerliefste kinderpony die je je maar kan wensen. Hij was super lief en zette nooit een stap verkeerd. Uiteindelijk is hij jaren later, toen we al een aantal winstpunten hadden in de klasse L2 verkocht omdat ik te groot voor hem was geworden.
Ilonka was mijn tweede pony. Deze pittige D-pony was hiervoor van mijn zus Tanja. Op Ilonka heb ik ervaren dat paardrijden niet vanzelf gaat, want ondanks haar leeftijd wist ze het maar al te goed duidelijk te maken als je een hulp niet helemaal juist gaf. Uiteindelijk hebben we haar verkocht toen ik M2 met winst met haar was en ben ik verder gaan rijden met Kristel.

Kristel

Kristel

Kristel kreeg ik op mijn 14e jaar. Kristel was toen pas 4 jaar, dus vormden we een zeer jonge combinatie. Mijn vader heeft uitgebreid de tijd met ons genomen omdat het rijden van een ´groen´paard voor mij ook de eerste keer was. Na driekwart jaar hebben we onze eerste wedstrijd gereden en al snel ging alles in sneltreinvaart. Binnen een paar jaar waren we Z dressuur en had Kristel al een paar veulens gehad. Toen haar veulens oud genoeg waren ben ik hen ook gaan rijden. Kristel heb ik uiteindelijk succesvol in de klasse ZZ-zwaar gereden. Objection V en Reggae V waren beide ZZ-licht geclassificeerd toen we hen verkochten. In 2006 heb ik vol trots mijn Ruiterster in ontvangst mogen nemen. Vanaf mijn 17e heb ik mij met deze drie paarden kunnen selecteren voor jeugdtrainingen. De eerste 3 jaar waren dit ABWS-trainingen, later zijn dit Rabobanktalenten trainingen geworden. Na 7 jaar trainingen werd ik helaas te oud hiervoor.

KWPN hengst Tango

Paardrijden naast mijn studie

Paardrijden heb ik vroeger altijd naast mijn school uitgevoerd. Na de Mavo heb ik in Eindhoven de studie Microbiologie op het MLO gedaan. Van daaruit ben ik naar de Hogeschool van Utrecht gegaan waar ik de studie Dierkunde heb gevolgd. In 2004 ben ik afgestudeerd met het afstudeeronderzoek van ´Het vinden van markers voor trainings- en hartproblemen bij paarden´. Dit onderzoek heb ik op de faculteit Diergeneeskunde gedaan. Naast mijn studie heb ik mijn ORUN-diploma´s behaald. Inmiddels ben ik in bezit van al deze fasen.

Na mijn studie heb ik een half als dierenartsassistent op de dierenkliniek Heusden en Altena gewerkt. Omdat de paarden nog steeds zeer veel aantrekkingskracht op mij hadden heb ik daarna 2 jaar als stalruiter op hengstenhouderij v Uytert gewerkt. Door de jaren heen heb ik al zeer veel lessen gegeven. Zowel verenigings- als privelessen. Omdat mijn eigen klantenkring zo geweldig groeide, ben ik sinds mei 2007 volledig voor mezelf gaan werken. Ik geef de hele dag lessen en train paarden. Dit doe ik bij mijn ouders en ook in Stoutenburg. Hier heb ik samen met mijn vriend een vrijstaand huis gekocht, met stallen, weide en een rijbaan. Inmiddels hebben we ook twee zoons, Chris en Thijs. Dit alles is een droom die werkelijkheid is geworden!

 

.

2014

KNHS Indoorkampioenschappen met Kristy's Utah V in Prix St George en Intermediaire I.

Midden Tour/Intermediaire II met Kristy's Utah V

2013

KNHS Indoorkampioenschappen met Kristy's Utah V in Prix St George en Intermediaire I.

2012

KNHS Indoorkampioenschappen met Kristy's Utah V in Prix St George en Intermediaire I.

2011

Succesvol met Kristy's Uhway V in Prix St. George

Halve finale Pavo Cup met Castrade.

2010

KNHS Dressuurkampioenschappen met Kristy´s Uhway V in de klasse ZZ-zwaar

2009

Succesvol met Kristy´s Utah V in Prix St George en Intermediaire I 

2008

KNHS Dressuurkampioenschappen met Kristy´s Utah V in de klasse ZZ-licht

2007

Halve finale Pavo Cup met Winntwin

6e Outdoor Regiokampioenschap van Gelderland met Kristy´s Utah V in de klasse Z1

Hippiade met Kristy´s Utah V in de klasse Z1

2006

Outdoor Regiokampioen van Gelderland met IPS Tango in de klasse Z1

Hippiade met IPS Tango in de klasse Z1

8e Hippiade met Kristy´s Utah V in de klasse M1

3e Indoor Regiokampioenschap van Gelderland met Kristy´s Utah V in de klasse M1

5e ea KNHS indoorkampioenschap met Kristy´s Utah V in de klasse M1

2005

VSN finale met Vivaldi V

Exterieurkampioen en 10e overall met Vanessa in VSN finale

4e Hengstencompetitie klasse L in IPS United in Hengelo

Halve finale Pavo Cup met Kristy´s Utah V en Kristy´s Uhway V

5e ea Outdoor Regiokampioenschap van Gelderland met Kristy´s Utah V in de klasse M1

2004

Winnaar Peijnenburgmerriecompetie met Kristel Reserve Outdoor Regiokampioen van Gelderland met Kristel in de klasse Z2

Aankomende Rabotalententeamlid

Halve finale Pavo Cup met Kristy´s Utah V en Kristy´s Uhway V

8e Finale Pavo Cup met Kristy´s Utah V